Ik zie, ik zie...

I spy with my little eye

Ik zie, ik zie… Op het buitenplantsoen van de DOMUSDELA zie je verwonderde kinderen naar je gluren. Het licht onthult zelfportretten van kinderen die ons uitnodigen om binnen te komen. In het schip van de Paterskerk strekt zich een bloemenzee voor ons uit tijdens GLOW 2023, van 11 tot 18 november. Honderden driedimensionale lichtgevende bloemen gemaakt door kinderen verwelkomen jou als bezoeker. 

Doe ook mee!

Ik zie, ik zie… Het licht van het atrium onthult zelfportretten van kinderen. Wie zijn deze kinderen, wat willen ze ons laten zien? De kleuren roepen om de kerk te betreden en ons te laten ontdekken wat de kinderen willen vertellen.

In het schip van de Paterskerk strekt zich een bloemenzee voor ons uit. Honderden driedimensionale lichtgevende bloemen gemaakt door kinderen uit Eindhoven en omstreken verwelkomen jou als bezoeker. Overal waar je kijkt zie je kleur, contouren en warmte. Op de binnenmuren verschijnen en verdwijnen ramen die het gebouw openbreken. Het glas in lood laat taferelen en zelfportretten van de kinderen zien. Van binnen en van buiten kijken de kinderen verwonderd om zich heen om te zien hoe hun bloemen worden aanschouwd. Hun ogen knipperen verrast.

De basisschoolkinderen maken deze bloemen voor alle bezoekers van GLOW. Maar ook voor bewoners van verzorgingstehuizen en andere Eindhovenaren die niet in staat zijn om het lichtfestival te bezoeken. Na afloop van het lichtfestival worden alle bloemen geschonken aan mensen die die bloemenzee niet bezochten. Want iedereen verdient een lichtje en een bloem.

Bekijk hier de lesbrieven

Lesbrief voor groep 1 tot en met 4

Je kunt op school of thuis aan de slag om een glas in lood tekening te maken.

Bekijk en download hier

Lesbrief voor groep 5 en 6

Wij zijn super benieuwd naar jouw bloem of portret. Ga snel aan de slag!

Bekijk en download hier

Lesbrief voor groep 7 en 8

Hoe cool! Jouw tekening hangt straks op GLOW!

Bekijk en download hier

Het concept

In dit lichtkunstwerk van Hugo Vrijdag bespieden de basisschoolkinderen van Eindhoven en omstreken de Paterskerk en schenken zij de stad een zee aan bloemen.
Dit project komt tot stand met de basisscholen in Eindhoven en omgeving, het Cultuurstation, DOMUSDELA, Atelier MCFW, De Ontdekfabriek en Korein.

Bekijk hieronder de video van 2022, waar de Museum Monsters onder leiding van Hugo Vrijdag het Van Abbemuseum veroverden.

Bekijk hieronder de video van 2022, waar de Museum Monsters onder leiding van Hugo Vrijdag het Van Abbemuseum veroverden.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!