Experience LiDAR

Experience LiDAR

Hoe ziet de wereld eruit door de ogen van technologie?
In de moderne tijd gebruiken we steeds meer sensoren als onze ogen op de wereld. Nieuwe sensoren geven ons weer nieuwe data over de wereld, en deze data gebruiken we als input voor onze apparaten, onze kennis en veel meer. Ze zijn inmiddels onmisbaar geworden in het moderne leven. Maar hoe nuttig ze ook zijn, wat er in de sensoren gebeurt is vaak verstopt. Wat zien ze? Waar kijken ze naar? Waar letten ze op?

‘Experience LiDAR’ is geïnspireerd op deze vragen. Het maakt je onderdeel van de manier waarop een geavanceerde sensor, LiDAR genaamd, data verzamelt. Een proces dat normaal gesproken onzichtbaar werkt. Deze sensortechnologie gebruikt onzichtbare lichtbundels om afstand en snelheid van de objecten en mensen er om heen te meten. Op deze manier wordt met licht de omgeving getransformeerd tot 3D informatie.

In deze licht installatie wordt het verzamelproces zichtbaar, kleurrijk en interactief gemaakt. Stap in het zichtveld van de LiDAR sensoren, laat ze je eens goed bekijken en gebruik je lichaam om creatief iets toe te voegen aan hun kleurrijke 3D wereld.

Wil je meer te weten komen over deze installatie? Luister dan naar de GLOW@TU/e Tour podcast aflevering.

Read more
Read less

About the artist

Rui Zu (Zoe), Luca van Breda, Wessel van der Heijden, De Fabel Fabriek (Niek Rutten, Peter Roosen, Sanne Bassant, Loïs Lentz)

De Fabel Fabriek is een jong Experience Design bedrijf uit Eindhoven. Ze maken ervaringen met een focus op tastbaarheid, interactie, verhaal en verwondering. Hun bedrijf bestaat uit 4 Industrial Design studenten en theater enthousiastelingen, allemaal met andere vaardigheden en specialiteiten. Dat team werkt voor deze installatie samen met drie enthousiaste studenten van de Informatica en Industrial Design faculteiten. Eerder heeft de Fabel Fabriek de kans gekregen om meerdere licht installaties te maken voor het Luna festival Eindhoven en een interactief festival, Fantasy Court.

Het Eindhoven Hendrik Casimir instituut (EHIC) doet onderzoek naar materialen, toepassingen, circuits en systemen voor alledaagse toepassingen in communicatie, computer en sensor technologie. Een van de meest vooraanstaande hiervan is LiDAR (Light Detection and Ranging) op een kleine chip. LiDAR gebruikt een stuurbare laserbundel om de positie en snelheid van objecten te meten. Toekomstige toepassingen zijn bijvoorbeeld autonoom rijden, robotica en industriële metrologie.

Concept: Philip Ross

Partners: Eindhoven Hendrik Casimir Institute, Intelligent Lighting Institute, Studio Philip Ross

Student Coördinator: Tim de Jong

Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021. Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.
Projects. 2021.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!