Giften & ANBI

Licht voor volgende generaties

Stichting GLOW Eindhoven staat bij De Belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling, oftewel ANBI. De Stichting hoeft daardoor geen successierecht of schenkingsrecht te betalen over nalatenschappen en giften. De volledige schenking komt ten goede van het lichtfestival. Voor jou als donateur heeft de schenking ook voordelen.

Een gift en nalatenschap is vrijgesteld van erf- en schenkbelastingen. Daarnaast mag je de schenking toevoegen aan je eigen inkomstenbelasting mét een verhogingsfactor, zodat de aftrekbare som hoger is dan de daadwerkelijke gift. De verhogingsfactor van 25% wordt toegepast op de eerste € 5.000 die je schenkt. Bij een schenking van bijvoorbeeld € 1.000, is de fiscale aftrek € 1.250. Benieuwd naar meer? Bekijk de website van De Belastingdienst of gebruik de calculator over de maximale belastingaftrek om de netto kosten te berekenen.

Naast schenkingen, zijn er andere mogelijkheden om GLOW Eindhoven te steunen. Bijvoorbeeld door een nalatenschap, legaat of erfstelling of fonds op naam. Je zorgt er daardoor voor dat licht nog vele generaties raakt en innovatie, technologie en lichtkunst in de openbare ruimte kan blijven bestaan.

Contact

Contact:

We kunnen ons voorstellen dat je dit soort informatie liever bespreekt in een persoonlijk gesprek. Suzanne Maas, zakelijk manager, maakt graag kennis en bespreekt met je de mogelijkheden.

Suzanne Maas, zakelijk management:

Stichting GLOW Eindhoven

Stichting GLOW Eindhoven

KVK 54151368
RSIN 851193614

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!