Over GLOW

Over GLOW

GLOW Eindhoven organiseert ieder jaar in november het internationale lichtkunstfestival GLOW. Een grote expositie in de openbare ruimte van Eindhoven met zo’n 30 lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland. De lichtkunstprojecten zijn met elkaar verbonden middels een looproute. Het evenement is gegroeid van 45.000 bezoekers tijdens de eerste editie van GLOW in 2006, naar een recordaantal van ruim 750.000 bezoekers tijdens de 2019-editie. Daarmee heeft GLOW Eindhoven een positie in de top vijf van best bezochte lichtfestivals ter wereld verworven. Het onderscheidend vermogen van GLOW ligt in de ambitie dat er elk jaar lichtkunst wordt gecreëerd, waarbij de focus ligt op vernieuwing en talentontwikkeling.

Team

Nu de schijnwerpers op de organisatie. Met dit team wordt er ieder jaar hard gewerkt aan GLOW.

GLOW is een zelfstandige Stichting met een vast kernteam. Een team dat zich ieder jaar inzet om GLOW tot een groot succes te maken. Met als doel dat werkelijk iedereen – jong, oud, Eindhovenaar of van ver daarbuiten, geniet van het internationale lichtkunstfestival. In de aanloop naar en tijdens de festivalperiode in november, wordt het team uitgebreid met periodieke en flexibele bezetting.

Directie & Bestuur – Ronald Ramakers
Productie management – Tom Weerts & Swen Roux – Site productie
Zakelijk management & partners – Suzanne Maas
Marketing strategie – Ralf van Lieshout
GLOW Labs & communicatie – Gijsje Broekmans & Sabine Swinkels
Secretariaat – Nelleke van Doorn & Marianne Kiemeney

Raad van toezicht

GLOW wordt bestuurd volgens het raad-van-toezicht-model. De Raad van toezicht (RvT) ziet er in het bijzonder op toe dat de uitvoering van het bestuursbeleid strookt met de vastgestelde en goedgekeurde beleidsplannen en bestuursuitgangspunten. Leden van de raad van toezicht moeten affiniteit hebben met de culturele en maatschappelijke doelstellingen van Stichting GLOW. Bij de samenstelling van de RvT wordt rekening gehouden met relevante kennisgebieden (organisatie, financiën, juridische zaken, marketing, sponsoring, diversiteit) en het oog houden voor verschillende belangen (bezoekers/vrienden, cultuursector, bedrijven etc.). Het gaat om onbezoldigde functies.

G. Dierick (Voorzitter)
D. van den Broek – Kooijmans (Penningmeester)
S. Kok (Bestuurslid)
H. van der Plas (Bestuurslid)
I. Frings (Bestuurslid)
K. Sanders (Bestuurslid)

Gegevens

Naam – Stichting GLOW Eindhoven
KvK – 54151368
RSIN – 851193614

Contactgegevens
Postbus 1288
5602BG Eindhoven
info@gloweindhoven.nl

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!