The Stream

W e l k o m b i j T h e S t r e a m , h e t t h e m a v a n l i c h t k u n s t f e s t i v a l G L O W

The Stream

In de gloren van GLOW onthult zich dit jaar het thema The Stream dat de essentie van stroming in al haar facetten verkent. Als een rivier, menigte en tendens die geleidelijk door de straten vloeit en door de pleinen en parken meandert om de voelbare energie van mensen in beweging te brengen.

The Stream is noodzakelijk; het vertegenwoordigt de natuurlijke kracht die we bezitten om te bewegen, te navigeren en te evolueren. Zonder deze voortdurende stroom verstilt het. The Stream beperkt zich niet alleen tot water of elektriciteit. Het heeft ook een culturele dimensie. Stromen regelen het sociale verkeer en bepalen onze ontmoetingsplaatsen, ondanks hun vloeibaarheid zijn ze in staat ons te binden. Als een menigte die gestaag door de lanen trekt en onbewust kiest voor subtiele, onofficiële wandelpaden, tot een zwerm vogels die zonder leiding maar toch gezamenlijk een richting selecteert.

Als een eeuwigdurend fenomeen, tussen hoog en laag, stijging en daling, plus en min, brengt The Stream evenwicht, rust en balans in de wisselende golven. Het neemt het publiek aan de hand langs de lijnen van lichtkunst in stad en ommeland. De balans van lokale, nationale en internationale kunstenaars brengt deze dynamiek tot uiting op het canvas van de regio. Belangrijk voor The Stream is dan ook haar vertakking naar de omliggende gemeenten in de regio van Eindhoven. Daar waar eerder Geldrop, Mierlo, Waalre, Oirschot en Best hun gebouwen en pleinen lieten schitteren, verwelkomt GLOW nog meer gemeenten in 2024.

In 2023 manifesteerde het thema The Beat zich als een pulserend begin, waarbij The Stream energie verspreidt om tijdens The Light in 2025 het 20-jarig bestaan van GLOW als een alomvattend geheel te vieren.

The Stream stroomt en brengt licht naar de omgeving om het bestaande vertrouwde beeld om te toveren tot een verrassend exemplaar. Zodat nóg meer mensen elkaar ontmoeten en de schoonheid van licht en hun omgeving ervaren.

We kijken ernaar uit je te ontmoeten tijdens The Stream, van 9-16 november 2024.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!