Glow Academy

GLOW Academy

GLOW Eindhoven loopt voorop in lichtkunst. Licht zit niet voor niets in het DNA van Eindhoven. Zonder unieke samenwerkingen zou GLOW niet blijven verrassen en verwonderen. Daarom is er de GLOW Academy waarin talent en expert elkaar inspireren tot nieuwe lichtkunstprojecten.

Kennis en creativiteit ontmoeten elkaar

Integraal onderdeel van het jaarlijkse en internationale succes van GLOW is de samenwerking met kunstenaars maar zeker ook met studenten van onder andere de TU/e, Fontys Hogescholen, SintLucas en Design Academy Eindhoven. Met als doel om ieder jaar te blijven innoveren en ontwikkelen.

De Academy vindt drie keer per jaar plaats. Tijdens deze 3 uur durende sessies krijgen studententeams de kans hun ideeën, voortgang en eventuele vragen voor te leggen aan een team van experts met verschillende disciplines. Daarnaast geven gevestigde lichtkunstenaars en experts een masterclass om de studenten zo goed mogelijk voor te bereiden. Kennis en creativiteit ontmoeten elkaar. De studenten worden intensief begeleid door een expert die als vraagbaak en kritische kijker in één functioneert. De studententeams leggen op hun beurt een fundament voor diversiteit en vernieuwing in de lichtkunst.

De GLOW Academy is gericht op kennisoverdracht en een betere connectie tussen de huidige generatie die is opgegroeid in het digitale tijdperk en gevestigde professionals. GLOW ziet dat studenten zeer vaardig zijn en de nieuwste trends en ontwikkelingen gebruiken. De experts daarentegen hebben een schat aan kennis, ervaring en kunde. Het uiteindelijk doel: samenwerken aan vernieuwing in lichtkunstdesign.

Studententeams 2023

De teams waarmee wordt samengewerkt komen van Fontys Hogescholen, TU/e, SintLucas, Design Academy Eindhoven. We stellen ze binnenkort voor!

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!