Glow Academy

Waar kennis en creativiteit samenkomt

GLOW Eindhoven is een pionier in lichtkunst, en dat is geen toeval. Licht zit diep verankerd in het DNA van Eindhoven. Maar achter elke creatie schuilt een bijzondere samenwerking. Daarom hebben we de GLOW Academy, waar talent en expertise samenkomen om elkaar te inspireren en te vernieuwen. Want alleen zo blijven we verrassen en verwonderen.

Studenten & experts

Het succes van GLOW rust op een stevige samenwerking met zowel gevestigde kunstenaars als getalenteerde studenten van vooraanstaande onderwijsinstellingen zoals de TU/e, Fontys Hogescholen, SintLucas en Design Academy Eindhoven. De GLOW Academy, die driemaal per jaar plaatsvindt, biedt een vruchtbare omgeving waar studententeams gedurende drie uur kunnen werken aan hun ideeën en projecten onder begeleiding van een panel van experts uit diverse disciplines.

Naast deze sessies worden de studenten verrijkt met masterclasses van ervaren lichtkunstenaars en experts, die hen voorbereiden op de uitdagingen van het creëren van gedenkwaardige lichtkunstwerken. Deze symbiose van kennis en creativiteit stelt de studententeams in staat een fundament te leggen voor diversiteit en innovatie binnen de lichtkunst.

De GLOW Academy richt zich op het delen van kennis en het versterken van de band tussen de opkomende generatie, die is opgegroeid in het digitale tijdperk, en de ervaren professionals. GLOW erkent dat studenten zeer bedreven zijn en de nieuwste trends en ontwikkelingen omarmen, terwijl de experts beschikken over een onschatbare hoeveelheid kennis, ervaring en vaardigheden. Het mooiste is om deze twee samen te brengen, en dat gebeurt in de GLOW Academy.

Talent Award

Alle studententeams die deelnemen aan de Academy, deelnemen ook automatisch aan de Talent Award. Jaarlijks werpt deze een schijnwerper op het aanstormende talent. Het is een platform waar de studenten hun vaardigheden en creativiteit kunnen presenteren aan een breed publiek. Hiermee worden zij publieksfavoriet of zij zijn de voorkeur van de vakjury. In beide gevallen wordt er een geldprijs gewonnen en ontstaat de mogelijkheid om het project door te ontwikkelen voor de volgende GLOW editie. De Talent Award opent deuren naar creatieve innovaties.

GLOW ACADEMY 2024

De volgende Academies staan gepland:

  • Maandag 26 februari van 18:30 uur tot 21:00 uur
  • Maandag 25 maart van 18:30 uur tot 21:00 uur
  • Maandag 3 juni van 18:30 uur tot 21:00 uur

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!