Glow Academy

GLOW Academy

GLOW Eindhoven loopt voorop in lichtkunst. Licht zit niet voor niets in het DNA van Eindhoven. Zonder unieke samenwerkingen zou GLOW niet verrassen en verwonderen. Daarom is er de GLOW Academy waarin jong en oud elkaar inspireren tot nieuwe lichtkunstprojecten.

Over de GLOW Academy

Integraal onderdeel van het jaarlijkse en internationale succes van GLOW is samenwerking met kunstenaars maar zeker ook met studenten van onder andere de TU/e en ook Fontys. Met als doel om ieder jaar te blijven innoveren en ontwikkelen. Daarom ontmoeten kennis en creativiteit elkaar in de GLOW Academy. De Academy vindt drie keer per jaar plaats. Tijdens deze driejaarlijkse ontmoetingen krijgen studententeams de kans hun ideeën, voortgang en eventuele vragen voor te leggen aan een team van experts met verschillende disciplines. De studenten worden intensief begeleid en de expert is de vraagbaak en de kritische kijker in één. De studententeams leggen op hun beurt een fundament voor diversiteit en vernieuwing in de lichtkunst.

De Academy is gericht op kennisoverdracht en een betere connectie tussen de huidige generatie die is opgegroeid in het digitale tijdperk en gevestigde professionals. GLOW ziet dat studenten zeer vaardig zijn en de nieuwste trends en ontwikkelingen gebruiken. De experts daarentegen hebben een schat aan kennis, ervaring en kunde. Het uiteindelijk doel: samenwerken aan vernieuwing in lichtkunstdesign.

TU/e en Fontys

De studententeams waarmee wordt samengewerkt komen van de Fontys en de TU/e.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!