Ik zie, ik zie...

Ik zie, ik zie...

DOMUSDELA & De Paterskerk

Ik zie, ik zie… Op het buitenplantsoen van de DOMUSDELA zie je verwonderde kinderen naar buiten gluren. Het licht van het atrium onthult zelfportretten van kinderen. Wie zijn deze kinderen, wat willen ze ons laten zien? De kleuren roepen om de kerk te betreden en ons te laten ontdekken wat de kinderen ons willen laten zien.

In het schip van de Paterskerk strekt zich een bloemenzee voor ons uit. Honderden driedimensionale lichtgevende bloemen gemaakt door kinderen uit Eindhoven en omstreken verwelkomen jou als bezoeker. Overal waar je kijkt zie je kleur, contouren en warmte. Op de binnenmuren verschijnen en verdwijnen ramen die het gebouw openbreken. Het glas in lood laat taferelen en zelfportretten van de kinderen zien. Van binnen en van buiten kijken de kinderen verwonderd om zich heen om te zien hoe hun bloemen worden aanschouwd. Hun ogen knipperen verrast.

De basisschoolkinderen maken deze bloemen voor alle bezoekers van GLOW. Maar ook voor bewoners van verzorgingstehuizen en andere Eindhovenaren die niet in staat zijn om het lichtfestival te bezoeken. Na afloop van het lichtfestival worden alle bloemen geschonken aan mensen die die bloemenzee niet bezochten. Want iedereen verdient een lichtje en een bloem.

In dit lichtkunstwerk van Hugo Vrijdag bespieden de basisschoolkinderen van Eindhoven en omstreken de Paterskerk en schenken zij de stad een zee aan bloemen. Dit project komt tot stand met de basisscholen in Eindhoven en omgeving, het CultuurstationDOMUSDELAAtelier MCFWDe Ontdekfabriek, Signify en Korein. Technisch concept en realisatie bloemenzee: Simon de Groot (www.simondegroot.nl).
Read more
Read less

Bekijk hier de instructievideo's

Instructievideo voor groep 1 tot en met 4

Je kunt op school of thuis aan de slag om een glas in lood tekening te maken.

Bekijk hier

Instructievideo voor groep 5&6

Wij zijn super benieuwd naar jouw bloem of portret. Ga snel aan de slag!

Bekijk hier

Instructievideo voor groep 7&8

Hoe cool! Jouw tekening hangt straks op GLOW!

Bekijk hier

Over de kunstenaar

Hugo Vrijdag

Hugo Vrijdag (1970), studeerde af aan de Design Academy Eindhoven. Als beeldend kunstenaar en ontwerper combineert hij zijn fascinatie voor techniek met storytelling. Hij schrijft verhalen die verfilmd worden en in de films spelen de door hem ontworpen rekwisieten de hoofdrol. Hij is medeoprichter van de science centra De Ontdekfabriek (Eindhoven), Het Ontdekstation (Tilburg) en de Uitvindfabriek (Breda). In de loop der jaren maakte Hugo Vrijdag kunstwerken in de openbare ruimte en lichtinstallaties voor eerdere GLOW edities, waaronder het project ‘Vogels’ en ‘Zonnebloemen voor Van Gogh’. Kenmerkend voor zijn werk is de combinatie van het narratieve en techniek.

Lees meer
Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023. Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.
Projects. 2023.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!