GLOW 2023 verbindt de regio in het hart

Licht brengt mensen écht samen. Dat bewijst GLOW 2023. En dit keer niet alleen in Eindhoven, maar ook in Geldrop, Mierlo, Waalre, Oirschot en Best. Op de route van GLOW worden door het licht verhalen verteld van de stad en haar bewoners en ontstaat een gezamenlijkheid tussen mensen van verschillende leeftijden en achtergronden. Hoewel de organisatie van GLOW het aantal bezoekers niet telt, wordt er gesproken over de drukste editie tot nu toe.

GLOW is voor iedereen en iedereen is GLOW

Bij de opening van GLOW op zaterdagavond bleek al snel dat samen GLOW-en nog steeds enorm geliefd is. Op de Emmasingel werd gezamenlijk afgeteld, waarna Burgemeester Dijsselbloem te midden van de menigte de officiële opening verrichtte. 

Festivaldirecteur Ronald Ramakers zegt daarover: “De visie van GLOW is lichtkunst voor iedereen en iedereen is kunstenaar. Dat al die mensen uit al die wijken, dorpen en steden, met al die verschillende achtergronden samen GLOW-en is precies wat GLOW moet zijn. Zo maken alle bezoekers samen GLOW. Dat zie je ook in de lichtkunstwerken zoals het kinderproject in DOMUS DELA, in de hoeveelheid interactieve werken, maar ook tijdens Diwali waar we met de Indiase gemeenschap samen hun feest van het licht hebben gevierd. 

Opvallend was dit jaar ook het grote aantal horeca ondernemers die zich actief hebben ingezet om GLOW extra gezellig te maken. Het aantal zogenaamde GLOW Hosts is ten opzichte van vorig jaar ruim verdubbeld, wat de festivalbeleving van GLOW duidelijk ten goede kwam. Er was voldoende gelegenheid voor een hapje of een drankje.

Een baken in de regio

Ook de GLOW projecten in Geldrop, Mierlo, Waalre, Oirschot en Best trokken veel bekijks en zijn goed bevallen bij zowel de Gemeenten als de organisatie van GLOW. Het is de ambitie van GLOW om dit komende jaren verder uit te breiden. Ramakers; “Op deze manieren hoeven we niet meer te praten over ‘de regio’ en ‘de stad’ maar praten we gewoon over Best, Mierlo, Geldrop, Oirschot, Waalre en Eindhoven. “Dan zijn we één, dat is wat licht doet.”

Een van de meest opvallende projecten was misschien wel de krachtigste laser ter wereld die elke avond vanaf 22:30 te zien was en die GLOW om 23:00 voor iedereen in de regio afsloot. Foto’s van de laser – die tot op 80 kilometer te zien was – kwamen tot ver uit Gelderland, Limburg en België en het haalde zelfs het NOS Jeugdjournaal. 

Andere belangrijke publiekstrekkers bleken onder andere de de “Evolution of Life” op de Emmasingel, de zingende portretten van Grand Mix op het Wilhelminaplein en het indrukwekkende kinderproject “Ik zie, Ik zie” in DOMUS DELA.

—————-

Note voor de redactie

 • Persbeelden kunnen gedownload worden met bronvermelding op: https://gloweindhoven.nl/persinformatie/ 
 • Voor aanvullende vragen mail: pers@gloweindhoven.nl of bel Ralf van Lieshout 0631916386.
 • GLOW communiceert geen bezoekersaantallen omdat deze niet goed inzichtelijk gemaakt kunnen worden. De waarnemingen lijken te wijzen op de drukste editie tot nu toe. 
Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.
Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.

GLOW nieuws in je mailbox  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Word partner

  GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

  Steun GLOW

  Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!