Beauty of stagnation

Beauty of stagnation

Op het terrein van de TU/e heeft lichtontwerper Michel Suk in 2011 verschillende gebouwen en landschapselementen vol in het licht gezet. Grootschalige installaties veranderen langzaam van kleur of laten patronen zien waarin chaos en orde afwisselend de overhand hebben. Doordat de lichtprogramma’s aan elkaar gekoppeld zijn, ontstaat een indrukwekkend geheel. Bezoekers wandelen door een landschap van licht en kleur waarin doorkijkjes en zichtlijnen voor steeds andere beelden zorgen. Ter gelegenheid van het 120-jarig bestaan van Philips ondersteunt het concern Michel Suk.

Absolute blikvanger in deze uitgestrekte installatie is het gebouw van Kennispoort. Dit dient als decor voor een coproductie van Michel Suk en componist Bart van Dongen. Een koor van tussen de 150 en 200 zangers voerden begeleid door een blazersensemble en elektronica een nieuwe compositie van Bart van Dongen. Michel Suk zorgde met behulp van projecties voor een krachtig visueel tegenwicht.

Omdat van Dongen en Suk vanaf de start van het project hebben samengewerkt zijn licht en geluid op een prachtige manier geïntegreerd. Zowel de beelden als de muziek van Schoonheid van Stagnatie zijn gebaseerd op de getallenreeks van Fibonacci, waarmee groeiprocessen in de natuur worden beschreven. In beide media stapelen kleine eenheden zich op tot grote en ingewikkelde constructies. Zo groeit in de projectie een lijn uit tot een boomstructuur of ontwikkelt een kleurvlak zich tot een fijn mozaïek. In de muziek is te horen dat uit gesproken tekst en korte klanken stapsgewijs complexe ritmes en wolken van klanken ontstaan.

Read more
Read less

About the artist

Michel Suk

Michel Suk is een Eindhovense techneut én kunstenaar. Hij bracht zijn studietijd door in Eindhoven en kwam daardoor al snel in aanraking met techniek. Door producties in het theater, TV, en muziekoptredens rolde hij in ‘het licht’. Met GLOW Eindhoven heeft Michel een speciale band en leerde hij vele kanten en ontwikkelingen van licht kennen. Hij is dan ook al jaren aangesloten als kunstenaar of techneut. Maar net hoe je het ziet.

Michel haalt veel inspiratie uit architectuur en muziek. Met zijn projecten probeert hij altijd een statement te maken, zoals hier bij A different point of view, waar je jezelf kleiner voelt door de grootte van het werk.

 

Projects. 2011.Projects. 2011.Projects. 2011.Projects. 2011. Projects. 2011.Projects. 2011.Projects. 2011.Projects. 2011.
Projects. 2011.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!