Caleidoscope

Caleidoscope

Lichtinstallatie ‘Caleidoscope’ is opgebouwd uit 4 kolommen die onder het viaduct zijn geplaatst.

Deze kolommen zijn de dragers van het licht dat van binnenuit geprojecteerd wordt op het plafond en de grond. De beweging die ontstaat, wisselt in tempo, richting en kleur en reageert op de verkeersstroom of het ontbreken daarvan. Een licht- en schaduwspel wordt gecreëerd in een ronddraaiend ritme. Zie je de overlappingen tussen de geprojecteerde patronen? Het geheel heeft een haast hypnotiserende en desoriënterende werking, zo lijkt het wel.

De stromen en richtingen gaan over en weer in rechte lijnen, kruislings over elkaar heen. Een draaiende beweging gaat eindeloos door alsof het ter plaatse de verkeersstroom wil stilzetten en je het gevoel voor tijd en richting voor een moment laat vergeten.

Read more
Read less

About the artist

Tamar Frank

Tamar Frank (NL, 1974) werkt met licht, ruimte en speelt met de visuele waarneming daarvan. Zij heeft zowel autonome lichtkunstwerken gerealiseerd als permanente lichtinstallaties voor diverse opdrachtgevers in binnen- en buitenland.

Zij realiseerde onder andere lichtinstallaties voor:

  • Natuurbrug Laarderhoogt, Laren in opdracht van Strukton in 2015
  • West Pender Place, Vancouver in opdracht van Reliance Properties in 2011
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken, Den Haag in opdracht van Bam en Rijksbouwmeester 2018

In 2017 won zij de 2e prijs bij de Darc Awards, een internationale lichtkunstprijs voor de lichtinstallatie ‘Interlaced’; in 2006 werd zij 2e bij de internationale lichtkunstprijs ‘Targetti Light Art Award’.

Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018. Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.
Projects. 2018.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!