Focus

Focus

De wanden onder het viaduct voor de A2 aan de Welschapsedijk zijn vanaf november 2020 veranderd in een grafisch ontwerp, die door dynamisch gekleurde LED verlichting lijkt te veranderen.

Het kunstwerk aan de Welschapsedijk maakt deel uit van het project Overbruggen. Met het beschilderen van tunnels streeft de gemeente Eindhoven een aantal praktische doelen na. Het beschilderen beschermt het beton, heeft een functie bij het tegengaan van vandalisme en is goed voor de sociale veiligheid. In totaal zullen dertien kunstwerken gerealiseerd worden die laten zien wat er achter de doorgaans gesloten deuren van de hightech productie-industrie in de regio gebeurt. Daarvoor worden samenwerkingen gefaciliteerd tussen kunstenaars of ontwerpers en productiebedrijven uit de regio. Onder het initiatief van Overbruggen werden al twee viaducten voorzien van kunstwerken geïnspireerd op de Eindhovense hightech industrie: Elburglaan/Tilburgseweg en Anthony Fokkerweg/Beatrixkanaal.

Read more
Read less

About the artist

Motion Paintings

Het ontwerp komt van het Amsterdams-Eindhovens collectief Motion Paintings.
De ontwerpers laten zich voor hun nieuwe werk inspireren door de ontwikkeling van elektronenmicroscopen door het bedrijf Thermo Fisher Scientific. Vergelijkbaar met de werking van een microscoop, zorgt speciale ledverlichting ervoor dat verschillende kleurlagen van het ontwerp veranderen. Daardoor ontstaat er een illusie van beweging en komen de graphics tot leven. Het ontwerp kan worden gezien als een speelse, artistieke verkenning van cellulaire, moleculaire en atomaire werelden. Motion Paintings streeft ernaar om de verborgen moleculaire wereld meer toegankelijk te maken voor het grote publiek.

Permanent artworksPermanent artworksPermanent artworksPermanent artworks Permanent artworksPermanent artworksPermanent artworksPermanent artworks
Permanent artworks

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!