GyroGLOW 2017

GyroGLOW 2017

Populair gezegd, is een gyroscoop een tol! Een rotatie symmetrische massa die om zijn as kan draaien.

Dit lichtkunstwerk is een op een gyroscoop gebaseerde constructie, met lasers en een fosforescerende kern. Deze combinatie zorgt voor een uniek wetenschappelijk fenomeen, fosforescentie. Ook wel bekend als ‘het verboden licht’. Zowel jong en oud zullen zich afvragen hoe het pad van licht wordt gevormd op de kern van de GyroGLOW en hoe dat pad langzaam weer wegvaagt. Het werk staat op een verhoging zodat het van verder af te bewonderen is in 360°. GyroGLOW bootst de aarde met rondom het sterrenstelsel na. Deze sterren laten een lichtgevend spoor achter dat het idee meegeeft dat ons universum al miljarden jaren oud is en de plaats waar de ster geobserveerd is, niet altijd de meest huidige hoeft te zijn. GyroGLOW is een ode aan het universum waar wij in zweven…

Read more
Read less

" H e t s t e r r e n s t e l s e l v a n E i n d h o v e n . "

About the artist

Fontys Studenten Technische Natuurkunde & Engineering

De ontwerpers van GyroGLOW zijn diverse gepassioneerde studenten vanuit Fontys Hogescholen, samengebracht in een projectgroep. Sommigen studeren Technische Natuurkunde: Femke Cappon, Joep Kusters, Coling van Melsen en Michiel van Vegchel. Anderen studeren Werktuigbouwkunde: Maurice Cornelissen, Bas Plaum en Pim Sluys en er werkten nog 2 studenten Mechatronica mee: Guus de Haas en Rick Sturme. Samen zijn zij vanuit een brainstormsessie tot vier concepten gekomen waarvan uiteindelijk GyroGLOW is uitgewerkt. Het frame is gemaakt door Guus en Maruice, de afwerkingen door Joep en Michiel.

Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017. Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.
Projects. 2017.

Gerelateerde projecten

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!