Hommage to De Stijl

Hommage to De Stijl

Het Hooghuis oogt massief en gesloten. Hierdoor leent het pand zich goed voor projecties. Tim Schmelzer van het Oostenrijkse collectief Lichttapete benadrukt de vorm van het gebouw met een projectie gebaseerd op het werk van kunstenaarsgroep De Stijl. Net als het Hooghuis wordt het werk van De Stijl-kunstenaars bepaald door rechte lijnen, eenvoudige vormen en een zeer terughoudend gebruik van kleur.

De Stijl werd in 1917 opgericht. Een van de bekendste leden was Piet Mondriaan. Kunstenaars van De Stijl wilden loskomen van de schildertraditie en een nieuw, volledig abstract vocabulaire ontwikkelen. Schilderen werd door hen teruggebracht tot de essentie: een combinatie van licht en donker, horizontalen en verticalen, en de primaire kleuren rood, geel en blauw.

Met een helder kleurgebruik en geometrische vormen staat de projectie van Tim Schmelzer in de traditie van De Stijl en brengt deze het creatieve gedachtengoed van de kunstenaars weer tot leven.

Read more
Read less

About the artist

Tim Schmelzer

Projects. 2013.Projects. 2013.Projects. 2013.Projects. 2013. Projects. 2013.Projects. 2013.Projects. 2013.Projects. 2013.
Projects. 2013.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!