Icarus and the flying city

Icarus and the flying city

Het Franse Skertzò zet het stadhuis van Eindhoven in het volle licht met behulp van videoprojecties. Deze wekken de suggestie dat gevel openbreekt en het inwendige van het bouwwerk zichtbaar wordt. Het gebouw blijkt een ingenieuze machinerie die zijn omgeving steeds verder verbouwt en ontwikkelt. Eindhoven wordt neergezet als een stad waar gepoogd wordt het onmogelijke mogelijk te maken.

Wanneer de zware sculptuur van Arthur Spronken vleugels lijkt te ontwikkelen, is het alsof deze van het gebouw loskomt en opstijgt, wat de verwijzing naar de mythe van Icarus duidelijk maakt. Icarus maakte vleugels van hout, veren en was waarmee hij kon vliegen. Tijdens zijn vlucht werd hij overmoedig, sloeg waarschuwingen van zijn vader in de wind en vloog te dicht bij de zon. De was van de vleugels smolt en Icarus stortte neer in zee. Het geprojecteerde verhaal kent een open eindje, maar de waarschuwing van de makers is duidelijk.

Read more
Read less

About the artist

Skertzò

Het Franse Skertzò bestaat uit Jean-Michel Quesne en Hélène Richard.

Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010. Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.
Projects. 2010.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!