Licht Gewicht

Licht Gewicht

Dit lichtkunstwerk is een optische Rube Goldbergmachine, genoemd naar de Amerikaanse cartoonist en uitvinder Rube Goldberg. Dit staat voor een complex apparaat dat een eenvoudige opgave indirect en omstandig uitvoert. De verschillende onderdelen zijn met elkaar verbonden en reageren in interactie op elkaar.

De naam van het project ‘Licht Gewicht’ is ontstaan vanuit het thema waarbij licht in deze opstelling massa of gewicht lijkt te hebben. Het licht beweegt door de opstelling alsof het een materie is. Dit licht staat, als een soort goed, centraal bij elke onderdeel.

 

Read more
Read less

About the artist

Fontys studenten Technische Natuurkunde

De complete opstelling, ontwikkeld door studenten Technisch Natuurkunde en Engineering aan Fontys Hogescholen, bestaat uit 10 onderdelen die met LED strips aan elkaar verbonden zijn. De opstelling wordt automatisch geregeld en zal in een loop spelen.

Ons team bestaat uit 16 Fontys studenten te Rachelsmolen, Eindhoven. Dit zijn Joy Dorant, Anke van Dijk, Shannon Declerc, Koos Grens, Inge Manders, Victor Jellema, Sofie Mc Luskey, Toon Buurman, Mart Meijerink, Masha Fedeasina, Jeffrey van Os, Dana Martens, Thomas Postma, Mariëlle Root, Floris Pronk, Koen Theeuwen. Deze studenten zijn begeleidt door Ellen Moerman, een docente van Technische Natuurkunde.

 

 

Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016. Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.
Projects. 2016.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!