Limpid Lights

Limpid Lights

Limpid Lights gaat verder op het idee om het licht te manipuleren met beweging. Door de lichtbron dichter bij of verder weg van het lichtobject te plaatsen, kan de intensiteit van het licht worden aangepast. Terwijl het initiële LED-licht fris en helder is, worden de handgeblazen glazen kappen gebruikt om het licht te verzachten en een meer intieme sfeer te creëren. Door de lichtbron te verplaatsen kan het licht speels aangepast worden van fel naar een meer diffuus, zacht en/of gekleurd licht.

Read more
Read less

About the artist

Studio VanTot

Esther Jongsma uit Wageningen ontmoette de in Breda geboren Sam van Gurp tijdens haar studie in Eindhoven. Na hun afstuderen begonnen Jongsma en van Gurp hun eigen respectievelijke studio’s, maar een paar jaar later fuseerden ze en richtten ze in 2014 een werkplaats op in de industriële, creative wijk van Eindhoven, Sectie C. Werkend onder de naam Vantot, bedenkt het duo projecten die zijn geïnspireerd op industriële processen en technische ontwikkelingen. Daarbij combineren ze creaties met een dosis gehumaniseerde innovatie. Elektriciteit is gegeven in de ontwerpen van Jongsma en van Gurp, en sluit aan bij hun overtuiging dat het de rol van een ontwerper is om ambachtelijk en hedendaags vakmanschap en verschillende industrieën met elkaar te verbinden.

Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021. Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.
Projects. 2021.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!