Orbite

Orbite

Voor Orbite ontwierp Öff Öff Production een zeventien meter hoge stalen installatie met twee roterende vleugels. Zes dansers bewegen zich over het buitenaards ogende gevaarte en lijken los te komen van de zwaartekracht. Sierlijk beklimmen en betreden ze de constructie die op onverwachte momenten gaat draaien. De dansers zweven door de lucht en zoeken steeds naar een nieuw evenwicht tussen het eigen lichaam, dat van de anderen en de constructie.

De mogelijkheden van de belichting worden optimaal benut. Wanneer een zijde van de vleugels met doek bespannen is, ontstaat er een schimmenspel. Op andere momenten zorgt het licht voor sprookjesachtige beelden. Elektronische muziek verbindt de elementen tot een voorstelling die een vol uur de aandacht vasthoudt.

Read more
Read less

About the artist

Öff Öff Productions

De voorstellingen van het Zwitserse Öff Öff Productions spelen zich af op het grensvlak van dans, theater en acrobatiek. Ze treden op in de open lucht, vaak op of aan gebouwen, bruggen of andere architectonische constructies, maar ook op zelfgebouwde installaties.

Projects. 2008Projects. 2008Projects. 2008Projects. 2008 Projects. 2008Projects. 2008Projects. 2008Projects. 2008
Projects. 2008

Gerelateerde projecten

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!