Quantum Flowers

Quantum Flowers

Quantum Flowers bestaat uit vijftien vlotten die in de Dommel drijven. Op elk vlot zijn gekleurde plastic flessen bevestigd, met in elke fles een led-lampje en een zonnecel. De lichtgevoelige cel slaat overdag zonne-energie op, waardoor de leds wanneer het donker is op eigen kracht kunnen branden. Op dat moment lichten de petflessen in hun geheel op, zodat het lijkt alsof er groepjes kleurige bloemen bloeien in het nachtelijke Dommelplantsoen. De kunstmatige bloemen vormen samen met de bestaande vegetatie een hybride tuin.

Read more
Read less

About the artist

Francesco Mariotti

Francesco Mariotti maakt in zijn werk al sinds 1968 gebruik van licht. In de afgelopen jaren heeft hij een groot aantal buitenprojecten gerealiseerd waarbij het werk steeds een symbiose aangaat met het natuurlijke landschap.

Mariotti bouwt zijn werk op uit gerecycled materiaal en energiezuinige verlichting. Hierdoor wordt het voor hem mogelijk met minimale druk op het milieu lichtkunst te presenteren in een groene omgeving.

Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006. Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006.
Projects. 2006.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!