SPACE

SPACE

Dit 90 meter lange kunstwerk is ontworpen door Daan Roosegaarde. De kunstenaar (en innovator) raakte geïnspireerd door nachtkaarten van de aarde, waarop lichtbronnen de aanwezigheid van de mensheid zichtbaar maken. Stel jezelf voor in de ruimte terwijl je wandelt door dit interactieve spel van licht.

SPACE bevindt zich in de oude passage van het Centraal Station van Eindhoven en maakt deel uit van de stationsrenovatie door ProRail, Heijmans en Arcadis. Het kunstwerk is in opdracht van de gemeente Eindhoven, ProRail en NS (Nederlandse Spoorwegen) om de ervaring van de gerestaureerde passagierstunnel te verbeteren.

Read more
Read less

Over de kunstenaar

Daan Roosegaarde

Daan Roosegaarde is internationaal bekend om zijn sociale ontwerpen. Met zijn team van ontwerpers en ingenieurs van Studio Roosegaarde werkt hij aan ontwerpen die de relatie tussen mens, technologie en ruimte verbeteren. Interactie, innovatie en schoonheid staan centraal in wat hij omschrijft als “techno poetry”.

Luci Light & Art Map

De permanente lichtkunstwerken van GLOW zijn ook opgenomen in de LUCI Light & Art Map. Deze kaart biedt zowel bewoners als bezoekers de mogelijkheid om de betoverende wereld van licht kunstinstallaties in de openbare ruimte te verkennen. De kaart toont niet alleen de schoonheid van lichtkunst, maar stimuleert ook een wereldwijde gemeenschap van liefhebbers van deze kunstwerken en biedt tegelijkertijd zichtbaarheid aan kunstenaars op een internationaal podium.

Light and Art Map

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!