Statemachine

Statemachine

Voor de bijdrage van Michel Suk aan GLOW 2014 gebruikte hij de massieve façade van het DELA-gebouw als canvas voor de kinetische lichtsculptuur Statemachine. 24 grote lichtspots die kunnen roteren en kantelen zijn bevestigd langs de gevel. Het bijzondere aan deze installatie is, dat 12 van de 24 spots zich ook nog verticaal kunnen verplaatsen. Hierdoor worden steeds nieuwe lichtopstellingen gecreëerd. Geluidsfragmenten die associaties oproepen met het mechanisme van een machine benadrukken de momenten die ritme in licht en geluid verbinden. Het ingenieuze spel van klank, licht en beweging zorgt ervoor dat het vlakke gebouw tot leven komt.

Read more
Read less

About the artist

Michel Suk

Lichtontwerper Michel Suk is geen onbekende op GLOW. Eerder bracht hij in coproductie met componist Bart van Dongen een audiovisueel spektakel op en rond de campus van de TU/e en plaatste hij met projecties en Ledverlichting accenten bij koormuziek in de Catharinakerk.

Projects. 2014.Projects. 2014.Projects. 2014.Projects. 2014. Projects. 2014.Projects. 2014.Projects. 2014.Projects. 2014.
Projects. 2014.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!