Submerged

Submerged

Submerged gaat over verschillende aspecten van water. Het gebied rond het Van Abbemuseum is interessant met zijn rivier en de natuur die de moderne infrastructuur ontmoet. Het idee was om water als basis voor deze installatie te gebruiken, omdat het verschillende tempo’s heeft: bewegend of stilstaand op zo’n organische manier dat je die met geen enkele techniek kunt kopiëren. Beweging, reflecties en verstilling spelen een belangrijke rol bij hoe water zich uit. Via die constant veranderende gedaante, spreekt water als het ware een eigen taal. In dit werk worden al deze aspecten ervaarbaar gemaakt met licht en geluid. Beide media vinden hun oorsprong onder het oppervlak van de Dommel. Gevormd door de dynamiek van het water vinden ze hun weg naar de bovenliggende ruimte, en bieden een ervaring die een samensmelting is tussen het werk van de kunstenaars en de veranderlijke stroming van de rivier. Zo zien en horen we de taal van de rivier op een nieuwe manier en wordt de bezoeker deelgenoot gemaakt van de rust en de troost van het immer stromende water.

Read more
Read less

" W a t e r s p r e e k t o n o p h o u d e l i j k e n h e r h a a l t z i c h z e l f n o o i t . "

About the artist

Michel Suk

De Finse lichtkunstenaar Kari Kola heeft de verlichting van diverse opera’s, musicals, toneelstukken, concerten, landschappen, festivals en dansstukken ontworpen en uitgevoerd. Daarnaast heeft hij meerdere outdoor lichtinstallaties ontwikkeld, ‘multi-channel soundscapes’ ontworpen en heeft hij lesgegeven in verschillende licht disciplines. In 2016 zette hij het parkeerterrein Keizersgracht met Magical Garden sfeervol neer.

Zijn specialiteit ligt bij het combineren van verschillende kunstvormen binnen zijn creaties. Grote, outdoor lichtinstallaties blijven echter zijn grootste passie en hier ligt dan ook zijn belangrijkste expertise.

Studio Philip Ross ontwerpt intelligente verlichtingsproducten en omgevingen. Twee fascinaties runnen zijn werk: hoe verlichting het menselijk gedrag positief kan beïnvloeden, en hoe er elegante interacties met nieuwe technologieën gecreëerd kunnen worden.

Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017. Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.
Projects. 2017.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!