Talking Lights

Talking Lights

Talking Lights bestaat uit twee telefooncellen die op enige afstand van elkaar op een plein zijn geplaatst. De kleurig verlichte telefooncellen nodigen uit naar binnen te stappen en de hoorn van de haak te nemen. Wanneer beide telefoons gebruikt worden en er een gesprek plaatsvindt, verandert de verlichting in de glazen wanden van de cellen. De toon van de stemmen wordt omgezet in een specifiek lichtprogramma, waardoor het mogelijk lijkt uit de kleuren af te lezen wat de inhoud van het gesprek is en of het rustig dan wel onstuimig verloopt.

Voor zowel spreker als kijker is niet helemaal duidelijk hoe de omzetting van geluid naar licht tot stand komt, waardoor het proces van raden, voorspellen en uitproberen een belangrijk en vermakelijk onderdeel van het werk wordt.

Read more
Read less

About the artist

Tom Groll

Het werk van Tom Groll draait om processen. Welk materiaal hij ook gebruikt een eenduidig beeld levert het nooit op. De voorstelling blijft in beweging, onder invloed van chemische reacties, computerprogramma’s of ingrepen vanuit het publiek. Elk stadium vraagt om een nieuwe interpretatie. Doordat we deze keer op keer tegen het licht moeten houden en bij moeten stellen, wijst de kunstenaar op de ruimte die mogelijk is tussen teken en betekenis

Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006. Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006.
Projects. 2006.

Gerelateerde projecten

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!