Ultra Natures

Ultra Natures

Ultra-Natures is een weelderige virtuele tuin die te zien is als een projectie op de hardstenen tegels van de binnenplaats aan het eind van de Smalle Haven. Dit terrein was tot eind jaren negentig het laatste grote stuk braakliggende terrein in de binnenstad. Onder leiding van architect Jo Coenen werd een ontwerp gemaakt voor een ensemble waarin verschillende functies werden samengebracht, teineinde er een levendig gebied van te maken.

In de tuin van Michel Chevalier groeien twaalf soorten bloemen die geleidelijk ontkiemen, groeien, bloeien en afsterven. De vorm en kleur van de bloemen is niet exact te voorspellen. Zodra een passant de tuin betreedt wijken de bloemen uit, om verder te groeien op een rustige plaats. Het sprookjesachtige werk is hierdoor nooit hetzelfde en afhankelijk van de beweging van het publiek.

Read more
Read less

About the artist

Miguel Chevalier

Sinds 1982 legt Miguel Chevalier zich toe op het werken met nieuwe media. Zijn werk concentreert zich op het blootleggen van de krachten en structuren die ten grondslag liggen aan de hedendaagse maatschappij. De manier waarop wij individueel en ten opzichte van elkaar functioneren brengt hij in een rijke en kleurige vormentaal in beeld.

Projects. 2007Projects. 2007Projects. 2007Projects. 2007 Projects. 2007Projects. 2007Projects. 2007Projects. 2007
Projects. 2007

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!