VVV Lights

VVV Lights

Stroom wordt vaak als iets gevaarlijks ervaren, maar hoe zou het zijn als laagspanning het nieuwe normaal zou zijn? Zouden we nog steeds bang zijn om het aan te raken? Hoe kunnen we elektrische componenten implementeren als onderdeel van het ontwerp, in plaats van ze te verbergen? Dit zijn slechts enkele van de vragen die VANTOT als leidraad heeft gebruikt in hun onderzoek rond Current. Een van de installaties die ze hebben gemaakt is de VVV. VVV is een groot ruimte scheidend lichtgordijn. U kunt beginnen met 1 element of de installatie laten groeien tot bijvoorbeeld 400.

Read more
Read less

About the artist

Studio VanTot

Esther Jongsma uit Wageningen ontmoette de in Breda geboren Sam van Gurp tijdens haar studie in Eindhoven. Na hun afstuderen begonnen Jongsma en van Gurp hun eigen respectievelijke studio’s, maar een paar jaar later fuseerden ze en richtten ze in 2014 een werkplaats op in de industriële, creative wijk van Eindhoven, Sectie C. Werkend onder de naam Vantot, bedenkt het duo projecten die zijn geïnspireerd op industriële processen en technische ontwikkelingen. Daarbij combineren ze creaties met een dosis gehumaniseerde innovatie. Elektriciteit is gegeven in de ontwerpen van Jongsma en van Gurp, en sluit aan bij hun overtuiging dat het de rol van een ontwerper is om ambachtelijk en hedendaags vakmanschap en verschillende industrieën met elkaar te verbinden.

Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021. Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.
Projects. 2021.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!