Zwerm

Zwerm

Zwerm (swarm in Dutch) has landed to become a living organism in the public space. The work represents an abstract swarm of birds with its 700 steel elements and 1400 individually controlled LED lights. They are animated to move along with the traffic. The circulation density and weather conditions respectively affect the behavior and color of Zwerm.

Read more
Read less

Over de kunstenaar

Tjep.

Frank Tjepkema (geboren in 1970) is een Nederlandse ontwerper gevestigd in Amsterdam. Hij werkt op het gebied van interieurontwerp, architectuur, productontwerp en sieraden.

Frank startte Tjep. in 2001. Naast het leiden van het ontwerpbureau, prikkelt Frank Tjepkema wereldwijd het publiek met zijn kunst- en tentoonstellingstukken, zoals de Recession Chair, Bling Bling en Oogst. Het werk van Frank is te vinden in ’s werelds meest invloedrijke galerijen, waaronder Tajan in Parijs, Droog in Amsterdam, en in belangrijke design exposities zoals het Museum fur Kunst und Gewerbe in Hamburg, het Centre Pompidou in Parijs, het Cooper Hewitt en het Museum of Art and Design in New York. “Ik streef ernaar een oeuvre te creëren dat de hedendaagse samenleving weerspiegelt, de tijd waarin we leven. Deze stukken kunnen een zekere ironie hebben maar worden gemaakt met liefde voor het onderwerp. Mijn meer betrokken en artistieke benadering van ontwerp is te vinden in galeriestukken en in de Tjep.collectie. Tjep.studio richt zich op het werken met een breed scala aan klanten om uitstekende ontwerpprojecten te creëren die doordrenkt zijn met de Tjep. ziel.”

Luci Light & Art Map

De permanente lichtkunstwerken van GLOW zijn ook opgenomen in de LUCI Light & Art Map. Deze kaart biedt zowel bewoners als bezoekers de mogelijkheid om de betoverende wereld van licht kunstinstallaties in de openbare ruimte te verkennen. De kaart toont niet alleen de schoonheid van lichtkunst, maar stimuleert ook een wereldwijde gemeenschap van liefhebbers van deze kunstwerken en biedt tegelijkertijd zichtbaarheid aan kunstenaars op een internationaal podium.

Light and Art Map

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!