Teams TU/e en Fontys winnen Talent Awards by GoodHabitz

Uit: Tekst en foto Eindhovens Dagblad, Anneke van Wolfswinkel

Donderdagavond werden de Glow Talent Awards uitgereikt voor de beste Glowprojecten van studententeams. TU/e Ignite kreeg de publieksprijs, Fontys Engineering werd bekroond door de vakjury.

Zeven van de 28 werken op lichtkunstfestival Glow zijn gemaakt door Eindhovense studenten. Teams van de TU Eindhoven, SintLucas, Fontys Engineering, Fontys ICT en de Design Academy werkten het afgelopen jaar aan projecten met een technische en een artistieke kant. Allemaal maakten ze kans op de Glow Talent Award, die mogelijk gemaakt wordt door GoodHabitz.

Publieksprijs

De meeste stemmen van het publiek gingen naar Glowble van het TU/e Ignite team. Deze metershoge bal met zacht pulserend licht staat in het Anne Frankplantsoen. ,,We willen mensen uitdagen om spontaan contact met elkaar te zoeken”, vertelt teamlid Gert Jan Rens. ,,We vinden het mooi om te zien dat het effect heeft. Het leuke is dat kinderen vaak eerder door hebben dan volwassenen dat het licht reageert als je met je handen klapt.” De geldprijs van 1500 euro zal het team in nieuwe Glow-projecten steken.

Juryprijs

De juryprijs van 2500 euro ging naar Eye of the Storm van Fontys Engineering. Het werk hangt boven het publiek als een alziend oog en verbeeldt tegelijk een wervelstorm. Studenten Sander Megens en Jelle Simenon zijn heel blij met de prijs. Megens: ,,Als ingenieurs zijn we gewend om te werken met een hele lijst aan voorwaarden en eisen. Maar nu was de opdracht: maak iets wat je heel tof vindt, als het maar licht geeft. Dat was wel even wennen. Maar uiteindelijk is het goed gelukt.”

Beide prijzen zullen gebruikt worden voor doorontwikkeling van de projecten voor GLOW 2024 of een ander lichtfestival!

 

GLOW Talent Awards 2023

Winners professional jury price

Winners professional jury price

Winners public award

Eye of the Storm

Statiegeldvis

Papertrails

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.
Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.

GLOW nieuws in je mailbox    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Word partner

    GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

    Steun GLOW

    Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!