De route van GLOW laat harten sneller kloppen tijdens The Beat

Eindhoven, 22 juni 2023 – In het Philips Stadion kreeg een groep van genodigden op 21 juni alvast een voorproefje van wat 11 november 2023 weer start: lichtkunstfestival GLOW met thema ‘The Beat’. Ronald Ramakers – directeur van GLOW – deelde de route en de highlights die voor november dit jaar op het programma staan. Zijn enthousiasme werd gedeeld door studenten, die tevens hun innovatieve kunstwerk mochten toelichten.    

GLOW is meer dan een alleen een lichtfestival. Iets dat tijdens de Sneak Preview in het Philips Stadion duidelijk naar voren kwam. Lichtkunst is voor iedereen en dat is waar GLOW zich dit jaar op richt met nieuwe kunstwerken en samenwerkingen die gefocust zijn op ‘samen’. Van ontwerpen door de TU/e, Fontys, Sint Lucas en de Design Academy, tot buurtinitiatieven, projecten in omliggende gemeenten van Eindhoven en het betrekken van de nieuwste generaties. GLOW is van iedereen, voor iedereen in Eindhoven en Brainport en daar wordt dit jaar nog meer op gefocust.

‘The Beat’
Het thema van GLOW 2023 is ‘The Beat’ en geeft het startschot voor een drieluik in lichtkunst, met in 2024 The Stream en in 2025 – de 20e verjaardag van GLOW – The Light als zinderend hoogtepunt. ‘The Beat’ registreert én dirigeert het ritme van de stad, de dynamiek tussen de mensen die er wonen en het leven dat zij delen. Tijdens de editie van 2023 ontleedt GLOW ‘The Beat’ van de stad en vertelt en vertaalt in licht wat Eindhoven, Eindhoven maakt. Ronald Ramakers: “The Beat is de hartslag; het ritme voor GLOW. Wandelen doe je namelijk stap voor stap, in een ritme dat iedereen overneemt. GLOW is lichtkunst van én voor iedereen. Want iedereen is gelijk.”

Studenteninitiatieven
Ook dit jaar mogen studenten lichtkunst initiatieven tonen tijdens GLOW. Een paar hiervan worden getoond in het Anne Frankplantsoen. Tijdens de Preview avond lieten drie groepen studenten hun ontwerpen zien: de ‘plastic soup’ die de plastic vervuiling in de oceaan weergeeft, ‘GLOWBLE’ – een bol van 3,5 meter groot die geluiden uit de omgeving opneemt en animeert op de bol en tot slot de ‘Eye of the Storm’. Daarnaast is er een studenten initiatief dat een AI interactieve lichtshow op het ledscherm van de Groene Toren projecteert.

Route
Tijdens de Preview nam Ronald Ramakers de genodigden mee in een drone video die in vogelvlucht de route liet zien. GLOW 2023 neemt ook dit jaar bezoekers mee op een reis door Eindhoven, waar menig bezoeker of bewoner de stad in een nieuw licht ziet. De route is wat korter dan andere jaren – 5 kilometer lang – en kan worden gevolgd door duidelijke (licht)signalen. Ronald Ramakers lichtte een tipje van de sluier op door diverse highlights te benoemen van de route: 18 Septemberplein & De Emmasingel (ASML), Grand Mix GLOW: een deepfake project op het Wilhelminaplein (Inook), het wijkparticipatie project in de Prins Hendrikstraat & Heilige Geeststraat (Jaap van den Elzen), 100 jaar Elzent in de Elzentlaan en de Bilderdijklaan (Cindy Lo en Studio Toer), Catharinakerk (Har Hollands & The Rotaryclub) waar het regioproject met omringende gemeenten samenkomt en Paterskerk (Hugo Vrijdag & alle basisschoolkinderen). Wat dit jaar nog niet aan de orde is, maar waar door GLOW al naar gerefereerd wordt, is de grootste immersieve lichtervaring ooit in het Philips Stadion in 2024.

‘The Beat’ is overal
Eindhoven leeft, bruist en zindert, van grootste pleinen tot de smalste steegjes. Want, zo ondervonden de genodigden tijdens de bijeenkomst, ‘The Beat’ is overal. En dit jaar brengt GLOW hem letterlijk aan het licht.

Meer informatie
Voor meer informatie over de route of thema The Beat, neem contact op met Suzanne Maas via suzanne@gloweindhoven.nl.

Meer nieuws

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.
Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.

GLOW nieuws in je mailbox

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!