GLOW 2022 x Energie

GLOW en Energie

Net als iedereen heeft ook GLOW te maken met toegenomen energiekosten. Ook begrijpen wij dat het publiek wil weten hoe wij als GLOW omgaan met de energiecrisis. Zeker in deze tijd. Daarom maken we dat graag inzichtelijk. 

Wat verbruikt GLOW?

GLOW kent dit jaar 33 Lichtkunstwerken De lichtkunstwerken van GLOW verbruiken in 9 dagen (8 dagen + 1 generale repetitie avond) bij elkaar 5000 Kwh aan elektriciteit. Daarnaast verbruikt de organisatie (denk aan tijdelijke onderkomens voor crew, testen etc.) 2000 Kwh aan elektriciteit.

Omdat ook wij gehoor geven aan de oproep van de Europese Unie om dit jaar minimaal 10% aan energie te besparen dooft GLOW dit jaar van maandag tot donderdag één uur eerder de lichten. Namelijk om 22:00 in plaats van 23:00. Hiermee besparen we 500 Kwh.  

Bij elkaar is het totale energieverbruik dus 6500 Kwh. Dat is vergelijkbaar met het gemiddelde verbruik van ongeveer 100 Nederlandse huishoudens in diezelfde 9 dagen. GLOW is een stichting, dat betekent dat we zelf verantwoordelijk zijn voor de (extra) kosten die dit verbruik met zich meebrengt.

Hoe komt GLOW aan haar stroom?

GLOW komt op verschillende manieren aan stroom:

  • 2 werken maken geen gebruik van het energienet. Deze experimentele werken zijn te vinden in het Anne Frankplantsoen en deze worden van energie voorzien door het water uit de Dommel en de beweging van de bezoekers van GLOW zelf.
  • 3 van de werken van GLOW en de permanente werken maken gebruik van de zogenoemde evenementkasten van de Gemeente Eindhoven. De Gemeente Eindhoven koopt voor de levering van elektriciteit zogeheten Garanties van Oorsprong. Deze Garanties van Oorsprong betreffen 100% Nederlandse Windenergie.
  • De overige werken maken gebruik van gewone netstroom die gehaald wordt uit privé of zakelijke net-aansluitingen.

GLOW in tijden van energiecrisis

Licht is voor mensen een baken van hoop, leven, blijheid, verwondering en verbondenheid. Mensen hebben licht nodig, licht is energie. Met een aantal extra energiebesparende maatregelen waarmee we de 10% besparing die Europa gevraagd heeft ook als GLOW kunnen realiseren, geloven wij dat we GLOW op een verantwoorde manier kunnen laten plaatsvinden. 

Daarom nodigen we iedereen uit om te komen ‘GLOW-en’ en samen met vele anderen de route van GLOW te lopen. Daarnaast roepen we alle bezoekers op om thuis de lampen te doven en apparatuur uit te schakelen. Samen kunnen we veel meer besparen dan GLOW aan elektriciteit kost.

 

Meer informatie? pers@gloweindhoven.nl

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.
Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.

Glow nieuws in je mailbox


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.