GLOW Eindhoven wint Evenementen Innovatieprijs

Volgens het juryrapport levert GLOW Eindhoven op verschillende gebieden een bijdrage aan vernieuwing en innovatie binnen de sector. GLOW stimuleert jonge talenten en kunstenaars om nieuwe technieken te verkennen en slaagt er in om hier een platform aan te bieden. De jury prijst het festival vanwege de grote mate van zichtbaarheid in de openbare ruimte en de toegankelijkheid voor iedere denkbare doelgroep die daarmee wordt bereikt. Directeur GLOW, Ronald Ramakers: ‘De kracht van Eindhoven is dat men met gezamenlijke inspanning komt tot verrassende, innovatieve lichtkunstwerken. De stad maakt GLOW.’

Eindhoven wint prijs evenementenstad van het jaar

Niet alleen GLOW maar de hele stad Eindhoven viel in de prijzen en werd verkozen tot Evenementenstad van het Jaar. Volgens de jury vanwege onder andere een gedegen evenementenbeleid en ruimte voor experiment en nieuwe evenementen.

Jury

De jury van de Nationale Evenementenprijzen staat onder leiding van Eeltje de Klerk, senior adviseur bij BCM en oprichter Alpha Adviseurs. Daarnaast bestaat de jury uit de volgende leden; Erik Ruts (Sponosrbrein), Martijn Mulder (Hogeschool Rotterdam en Erasmus Universiteit), Lian Duif (Gemeente Den Bosch, winnaar Publieksevenement 2016) en Johan Moerman (Rotterdam Festivals, winnaar Evenementenstad 2016).

GLOW Eindhoven 2018

Stichting GLOW Eindhoven organiseert ieder jaar in november het internationale lichtkunstfestival GLOW. Een grote expositie in de openbare ruimte van Eindhoven met zo’n 30 lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland. De lichtkunstprojecten zijn met elkaar verbonden middels een looproute. Het evenement is gegroeid van 45.000 bezoekers tijdens de eerste editie van GLOW in 2006, naar een recordaantal van ruim 740.000 bezoekers tijdens de 2017-editie. Daarmee heeft GLOW Eindhoven een positie in de top vijf van best bezochte lichtfestivals ter wereld verworven. Het onderscheidend vermogen van GLOW ligt in de ambitie dat er elk jaar lichtkunst wordt gecreëerd, waarbij de focus ligt op vernieuwing en talentontwikkeling. GLOW wordt dit jaar voor de 13e keer georganiseerd en vindt plaats van 10 t/m 17 november 2018.

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.
Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.

Glow nieuws in je mailbox


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.