Museum Monsters veroveren het Van Abbemuseum

Op zondag 13 november 2022 veroverden een hele grote groep Museum Monsters het Van Abbemuseum. Samen met Picto Facto marcheerden ze naar het museum in een stoet vol zangers en dansers. Alle monsters kwamen tevoorschijn: groot, klein, griezelig of grappig. Bekijk de video hieronder!

In het concept van Hugo Vrijdag veroveren de basisschoolkinderen en brugklassers het Van Abbemuseum met zijn Museum Monsters. Hij haalde inspiratie uit de lockdown, waar hij in Europese steden gesloten winkels en verlaten straten zag. Jongeren namen de uitgestorven straten over met graffiti en throw-ups. De tatoeages van de stad. Voor één keer mogen de kinderen het Van Abbemuseum overnemen met hun eigen creaties. Ieder kind laat iets zien, individueel maar toch samen. Een gezamenlijk kunstwerk dat het Van Abbemuseum overneemt, van binnen én van buiten. Laag voor laag komen de monsters tot leven, ze creëren de huid van de stad die dikker en rijker wordt. Het publiek is toeschouwer van lagen monsters en throw-ups die al tekenend tevoorschijn komen.

Dit project is tot stand gekomen met de basisscholen in Eindhoven en omgeving, het Cultuurstationhet Van AbbemuseumAtelier MCFWDe Ontdekfabriek en Korein.

Bekijk de GLOW gallerij
Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.
Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.

GLOW nieuws in je mailbox


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Word partner

    GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

    Steun GLOW

    Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!