Abstrakte Formulierungen

Abstrakte Formulierungen

In de parkeergarage onder het TD-gebouw zijn kleine, abstracte schilderijen geplaatst. Anders dan gebruikelijk geven deze schilderijen licht en veranderen ze langzaam van uiterlijk. De kleuren worden gegenereerd door leds die achter het doek zijn geplaatst. Deze zijn zo geprogrammeerd dat ze geleidelijk feller of zachter gaan branden, waardoor steeds nieuwe mengkleuren en composities ontstaan.

De subtiele lichtschilderijen maken ons bewust van de manier waarop we gewoonlijk naar kunst kijken en hier betekenis aan verlenen. De kunstenares verwijst in het bijzonder naar abstracte schilderkunst uit de twintigste eeuw, waarin de concrete kleur en de ervaring van die kleur centraal staan. Appelt vraagt zich af in hoeverre de manier waarop wij kijken en zien wordt bepaald door traditie, kennis en herinnering.

Read more
Read less

About the artist

Siegrun Appelt

Siegrun Appelt houdt zich bezig met waarneming. In sommige installaties richt ze zich op de fysieke aspecten van perceptie en creƫert ze een zee van licht die de beschouwer haast verblindt. Voor GLOW heeft ze een intiemer werk gemaakt.

Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009 Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009
Projects. 2009

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!