ASCII.LIVE

ASCII.LIVE

De meeste mensen kennen ASCII van de lijst met cijfercombinaties die samen met de Alt-toets speciale karakters opleveren in tekstverwerkingsprogramma’s. Toen het nog niet mogelijk was afbeeldingen te printen werden voorstellingen omgezet in cijfers, letters, leestekens en andere symbolen. De beelden van het ASCII Art Ensemble roepen deze prints in herinnering. Ook de kleurstelling van groene letters op een zwarte ondergrond, de weergave op oude beeldschermen, verwijst naar de vroege geschiedenis van het computertijdperk.

Tijdens GLOW wordt camerabeeld live vertaald naar ASCII. Het publiek wordt gefilmd en kan zichzelf terugzien als levend testbeeld. Op deze manier wordt duidelijk dat alle digitale bestanden, of het nu foto’s, teksten of video’s zijn, in feite bestaan uit bits: nullen en enen. Deze kunnen op verschillende manieren worden omgezet in zichtbare informatie. ASCII-kunst maakt duidelijk wat voor systeem er ten grondslag light aan de digitale beelden om ons heen en confronteert de toeschouwer met een lage resolutie van de werkelijkheid.

Read more
Read less

About the artist

ASCII Art Ensemble

Het ASCII Art Ensemble zet statische en bewegende beelden om naar ASCII-tekens.

 

Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010. Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.
Projects. 2010.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!