The Light House

The Light House

In een kantoor van de Luciferfabriek is een fel zoeklicht geplaatst, dat de raampartijen van de ruimte als grote schaduwen laat zien in de hal daaromheen. In deze hal, nu in gebruik als parkeergarage, is bovendien geluid te horen. Het lijkt op geronk van auto’s, af en toe vermengd met het rumoer van de straat. Vertrouwde geluiden voor deze plek, die pas opvallen wanneer ze in een ongebruikelijke setting als deze worden gepresenteerd.

De Luciferfabriek kent een lange geschiedenis en heeft in de loop der jaren uiteenlopende functies gehad. De installatie van Mark Bain verwijst met licht en geluid naar elementen uit die geschiedenis en probeert daarmee iets van het karakter van het gebouw te vangen. Met The Light House activeert de kunstenaar onze zintuigen en nodigt hij ons uit de ruimte te bekijken en beluisteren of alsof het de eerste keer is.

Read more
Read less

About the artist

Mark Bain

Mark Bain intensiveert met zijn werk de ervaring van architectuur en andere elementen uit de gebouwde omgeving. Met behulp van licht en geluid vestigt hij de aandacht op eigenschappen van een ruimte en maakt hij deze met meerdere zintuigen waarneembaar.

Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010. Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.
Projects. 2010.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!