BLOB the Bulb

BLOB the Bulb

Helaas heeft de gloeilamp geen eeuwig leven. Voordat hij straks echt helemaal uit ons leven verdwijnt, brengen Dirk van Poppel en Jan Fabel een ode. Blob the bulb, heet dit eerbetoon.

Het nieuwe licht dat schijnt vanuit deze projectie geeft de oude, oorspronkelijke bron van licht vorm en betekenis. BLOB verwondert en betovert je en toont de onvoorspelbaarheid van het lamplicht. De installatie is een uitdaging om te realiseren want het is een ingewikkeld ding; niet één vakje is hetzelfde. Eindhoven krijgt tijdens GLOW daarmee een tijdelijk monument voor de schoonheid van dit originele lichtje. En waar kan een monument beter dat trotse gevoel oproepen dan aan de voet van de Lichttoren?

Read more
Read less

" E i n d h o v e n i s n o g l a n g n i e t k l a a r m e t d e g l o e i l a m p "

About the artist

Dirk van Poppel & Jan Fabel

Dirk van Poppel en Jan Fabel hebben beide hun roots in het geliefde Eindhoven. In hun jeugd was de Lichttoren al het lichtbaken; als source of light. Beiden zijn dagelijks in de weer met design, licht en projectie. In de jaren tachtig begon hun gepassioneerde loopbaan met hun initiatief ‘Video Cycloop” in kunstenaarscentrum De Fabriek. Videokunstenaars zochten daar de randen op van wat je met video allemaal kan doen. En dat is vandaag de dag nog steeds hun intentie. Die grenzen opzoeken van wat je met lichtbeeld kunt doen, iets scheppen wat onmogelijk lijkt… en dat dan toch tot leven brengen. Beelden die jarenlang ergens in hun achterhoofd rondzwerven vorm en inhoud geven en er een verhaal mee vertellen.

Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017. Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.
Projects. 2017.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!