Parallax Paradoxon

Parallax Paradoxon

Langs de welving van de ruimte experimenteert ‘Parallax Paradoxon’ met de buiging van tijd en ruimte. Parallax Paradoxon slaagt erin het gebouw te laten schommelen; trillend in de ruimte en slingerend tussen architectuur en licht. Met betrekking tot vertekening en vervorming staat het dan ook lijnrecht tegenover 3D projectie, als de antithese tot projectie arrangementen. Er worden geen afbeeldingen op het gebouw geprojecteerd, als decoratie. In plaats daarvan wordt de gehele lichtruimte gebruikt, samensmeltend met de bestaande structuur, accentuerend en vervormend. Verborgen perspectieven worden onthult en het object wordt uitgedaagd in plaats van gedecoreerd. Zo ontstaat er een dialoog tussen licht en architectuur, tussen beeld en structuur: ze beïnvloeden elkaar terwijl het licht en de materie met elkaar botsen.

 

Foto: Claus Langer

 

Read more
Read less

About the artist

Starsky

Starsky creëert video installaties, podium projecties, live visuals en wide-screen projecties. Hierbij maakt ze gebruik van beelden, taal, communicatie en ruimtes die samensmelten in één kunstwerk. Een synthese van individuele onderdelen waarin de plotselinge en kortstondige belichting achterblijft in het emotionele geheugen van de toeschouwer. Starsky heeft onder andere projecties gemaakt voor het Museum voor Islamitische Kunst, het Paleis van de Emir van Qatar, op het stadhuis, de Staatsopera, de Universiteit, het Keizerlijk Paleis, St. Stephen’s Kathedraal, het Künstlerhaus en het kantoor van de Oostenrijkse Minister President. Er is niets dat zij niet in kleur, vorm, woord of licht kan veranderen, zij het architectuur, structuur, omgeving of publieke ruimtes.

 

Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016. Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.
Projects. 2016.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!