Keyframes

Bwindi Light Masks

Op het Lichtplein werden in 2012 veertig identieke Afrikaanse maskers geplaatst. Ze zijn afkomstig uit Bwindi National Park in Uganda. Zodra de eerste tonen klinken, lichten de maskers langzaam op. Kleurig licht is te zien door de openingen voor ogen en mond, maar ook op een groot projectiedoek achter de maskers. Kleine veranderingen in de belichting hebben een grote visuele impact. De voorstelling lijkt nog het meest op een magisch ritueel.

Te horen is de compositie Legend van het Bulgaarse vrouwenkoor Angelite in samenwerking met de boventoonzangers Huun Huur Tu uit de Russische deelrepubliek Tuva. Wat licht, zang en traditionele maskers met elkaar gemeen hebben is dat het stuk voor stuk elementen zijn die een rol spelen bij het religieuze plechtigheden. In landen en culturen verspreid over de wereld worden ze gezien als een verbinding tussen het aardse en het hemelse of bovennatuurlijke. In deze voorstelling verbindt Richi Ferrero hun symboliek en zeggingskracht.

Read more
Read less

About the artist

Richi Ferrero

Projects. 2012.Projects. 2012.Projects. 2012.Projects. 2012. Projects. 2012.Projects. 2012.Projects. 2012.Projects. 2012.
Projects. 2012.

Gerelateerde projecten

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!