Charm on Speed

Charm on Speed

Voor GLOW maakt Projektil gebruik van zowel oude als nieuwe projectietechnieken. Tot voor kort werden voor grootschalige projecties vrijwel altijd analoge projectoren gebruikt, die uitsluitend stilstaande of verschuivende beelden kunnen tonen. Deze projectoren functioneren in feite als grote diaprojectors. Een techniek die relatief jong is en zich de laatste jaren razendsnel heeft ontwikkeld, is video mapping. Hiermee kunnen videobeelden heel nauwkeurig en met hoge lichtsterkte worden geprojecteerd, wat voor een krachtige illusie zorgt.

In Charm on Speed worden beide projectietechnieken ingezet. De karakteristieken van beide methodes worden gecombineerd en op speelse wijze tegenover elkaar geplaatst. Het resultaat is een lust voor het oog en lijkt de gevel van de Catharinakerk tot leven te wekken.

Read more
Read less

About the artist

Projektil

De vier leden van het Zwitserse Projektil richten zich op projecties van enorme afmetingen in de openbare ruimte. Met behulp van licht, vorm en kleur vertellen ze verhalen en bieden ze voorbijgangers een bijzondere ervaring.

 

Projects. 2011.Projects. 2011.Projects. 2011.Projects. 2011. Projects. 2011.Projects. 2011.Projects. 2011.Projects. 2011.
Projects. 2011.

Gerelateerde projecten

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!