Chromolithe

Chromolithe

Voor GLOW 2013 heeft Patrice Warrener Huize de Laak en Dommelhoef in de schijnwerpers gezet. De monumentale panden aan weerszijden van de Nachtegaallaan lijken bij al deze kleurenpracht wel van snoepgoed gemaakt. Ook de omliggende tuinen zijn verlicht. De gebouwen verschieten keer op keer van kleur, begeleid door sfeervolle klanken.

Read more
Read less

About the artist

Patrice Warrener

De uit Frankrijk afkomstige Patrice Warrener is wereldberoemd geworden met de manier waarop hij gebouwen uitlicht. Van België tot Singapore, van Japan tot de Verenigde Arabische Emiraten: overal waar hij komt verandert hij de wereld in een sprookjesboek. Daarvoor gebruikt hij projectoren die met grote precisie kleurig licht op de gevel laten vallen. De kleinste architectonische details worden uitgelicht en van zo’n heldere kleur voorzien dat het lijkt of ze gisteren nog in de verf zijn gezet. Warrener heeft op de door hem gebruikte techniek in 1989 patent aangevraagd en gekregen. Sindsdien werkt hij aan verfijning van deze toepassing, om op elke plek weer een imposanter spektakel te kunnen realiseren.

Projects. 2013.Projects. 2013.Projects. 2013.Projects. 2013. Projects. 2013.Projects. 2013.Projects. 2013.Projects. 2013.
Projects. 2013.

Gerelateerde projecten

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!