CLOUD

CLOUD

CLOUD is een interactieve lichtsculptuur opgebouwd uit meer dan zesduizend gloeilampen. Slechts 200 daarvan werken, de overige zijn opgebrand en voor een deel ingezameld op plekken waar het werk eerder te zien is geweest. De donkere, kapotte lampen bepalen het uiterlijk en daarmee de ‘huid’ van de installatie. De brandende exemplaren zorgen ervoor dat de hele wolk van binnenuit licht lijkt te geven.

Het publiek kan er met behulp van trekkoorden voor zorgen dat de lampen aan of uit gaan. Op deze manier hebben de bezoekers van GLOW het laatste woord: laten zij de wolk in zijn geheel oplichten of juist uitdoven? Alles is mogelijk, als er maar wordt samengewerkt! De Canadese kunstenaars laten ons nadenken over andere manieren om huishoudelijke artikelen in te zetten, over de stroom afval die we met zijn allen produceren en mogelijkheden voor hergebruik. Met hun installatie moedigen ze ons bovendien aan contact te zoen met de ander en in samenspraak tot beslissingen te komen.

Read more
Read less

About the artist

Caitlind r.c. Brown & Wayne Garret

Projects. 2013.Projects. 2013.Projects. 2013.Projects. 2013. Projects. 2013.Projects. 2013.Projects. 2013.Projects. 2013.
Projects. 2013.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!