Confluence

Confluence

CONFLUENCE is een originele videomapping geïnspireerd op de samenvloeiing van rivieren en beken in Nederland, zoals de Dommel in Eindhoven, die symbolisch wordt verkend door de combinatie van licht en schaduw tot vorm.

Confluence betekent “samenvloeien” en dit idee van twee tegenovergestelde delen die op een bepaald punt samenkomen vormde het beginpunt van de verkenning van dit concept voor een nieuwe show. Op welke manier, in welke kleur en welke vorm kan deze dualiteit van licht en schaduw, zwart en wit, donker en kleur, worden uitgedrukt?

Kinetische Kunst – kunst van willekeurig welk medium dat door de kijker waarneembare beweging bevat of voor het effect afhankelijk is van beweging – kwam naar voren als de visuele esthetiek voor Confluence. Bezoekers bewegen door onverwachte momenten van kleur die door middel van geometrische combinaties spelen met de architectuur van de kerk. Hierdoor worden bezoekers meegenomen naar een universum van kleurillusies in licht en schaduw.

Virtuele dansers bestaand uit geometrische vormen leiden de kijker door de film en reageren op de gevel van de Catharinakerk.

Read more
Read less

About the artist

Ocubo

OCUBO is een creatieve groep uit Portugal. Een internationale studio gespecialiseerd in video mapping en interactieve projecties. Hun artistieke installaties en shows schitteren op internationale lichtkunstfestivals, UNESCO Werelderfgoed, monumenten en andere publieke ruimten in wereldsteden als Londen, Parijs, Lissabon, Singapore en New Orleans. De nadruk ligt voor OCUBO op de communicatie met het publiek. De door hen ontwikkelde interactieve kunst maakt van passieve toeschouwers actieve deelnemers.

Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018. Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.
Projects. 2018.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!