Gibson

Gibson

Licht helpt ons om onze omgeving waar te nemen. Maar wat zou er gebeuren als het licht zelf ook zijn omgeving kon waarnemen?

Lichtinstallatie Gibson exploreert die vraag. Hier hebben lichtbundels tastzin gekregen, zodat ze de objecten, waar hun licht op schijnt, kunnen voelen. Door te bewegen tasten de lichtbundels de omgeving af en reageren ze op wat ze tegenkomen. Wat zou het licht doen als het jou tegenkomt?

De inspiratie voor deze installatie komt uit het werk van psycholoog J.J. Gibson, die het onlosmakelijke verband tussen waarneming en beweging beschreef. Dit werk is ondersteund door het TU/e Intelligent Lighting Institute.

Read more
Read less

About the artist

Romain Tardy & MU + STRP

Philip Ross – Concept en lichtontwerp
Joep le Blanc – Geluidsontwerp
Antal Haans – Wetenschappelijke inbreng
Interactive Matter – Elektronisch ontwerp
Pronorm – Technische installatie

Philip Ross, ontwerpt interactieve lichtomgevingen en armaturen. Hij vat zijn ontwerpfilosofie samen als Transformatief Lichtontwerp. Uitgaande van het idee dat licht het gedrag van mensen beïnvloedt, exploreert hij hoe licht in een omgeving waarden zoals creativiteit, harmonie en openheid kan ondersteunen. In zijn ontwerpwerk speelt de esthetiek van de interactie tussen mensen en hun omgeving altijd een hoofdrol. Ross heeft een veelzijdige achtergrond als industrieel ontwerper (TU Delft, cum laude), onderzoeker (doctoraat TU/e, cum laude) en praktiserend lichtkunstenaar/ontwerper. Dit stelt hem in staat om inspiratie en inzichten uit die uiteenlopende gebieden te combineren in zijn werk. Philip woont en werkt in lichtstad Eindhoven.

Joep is geluidsontwerper in hart en nieren, met een Master in Industrial Design (cum laude) op zak en brede ervaring in interactie ontwerpen en interactieve kunst. Ondanks zijn jonge leeftijd kan hij buigen op jaren ervaring als professioneel muzikant. Deze veelzijdige ervaring en zijn interesse in abstracte psycho-akoustiek maken zijn werk bijzonder. Joeps herkenbare stijl en vaardigheden zijn het resultaat van zijn talenten, zijn opgebouwde kennis bij zijn opleiding Industrial Design bij TU/e en zijn werkervaring bij het Eindhovense ontwerpbedrijf OWOW.

Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018. Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.
Projects. 2018.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!