Cortex Machine

Cortex Machine

De installatie ‘Cortex Machine’ toont de complexe verbanden tussen de geometrische patronen die in en door elkaar groeien in de hersenen. De patronen komen vanuit de toeschouwers en worden samengevoegd in een groot web van touwen. Deze bundel van touwen draagt de individuele data uit het zenuwstelsel (gedachten, emoties, instincten) over in de structuur van een kunstmatig gecreëerd superbrein. De ‘Machine’ verzamelt al deze informatie gelijktijdig en transformeert het in data die door elektronische draden en satellieten de digitale wereld worden ingestuurd. Geluiden van knisperende hersencellen, kleuren en lichtstralen vinden hun weg naar het KPN gebouw en worden naar parallelle werelden verzonden. Klaar om te versturen, downloaden en streamen.

 

Foto: Claus Langer

 

Read more
Read less

About the artist

Tom DeKyvere

Tom Dekyvere verkent de diepere lagen van realiteit en geest. Net als de alchemisten van vroeger, zoekende naar onverwachte verbindingen, op zoek naar de grenzen tussen natuur en technologie, tussen mens en robot, tussen dood en levende materie.

Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016. Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.
Projects. 2016.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!