Dar Luz

Dar Luz

De kunstenaars hebben op het Lichtplein, een half open plein tussen de Witte Dame en Philips-gebouwen, een constructie opgebouwd uit vierkante, houten frames die steeds iets gedraaid zijn ten opzichte van elkaar. Om dit skelet is een dun doek gespannen, dat van de buitenzijde aangelicht wordt. Het licht is niet alleen bepalend voor het uiterlijk van het werk, maar ook voor de verlichting en sfeer in het interieur.

Het publiek wordt uitgenodigd over een houten brug te lopen die door de constructie voert om zo het licht en de ruimte op zich in te laten werken. In de structuur klinkt
een geluidscompositie van Andreas Pasieka. De bewegingen van bezoekers en de drukte in de constructie worden door sensoren geregistreerd en be”invloeden het licht- en geluidspatroon.

Read more
Read less

About the artist

Ali Heshmati & Lars Meess-Olsohn

Ali Heshmati is een van de drie leden van LEAD Inc. (Laboratory for Environments, Architecture and Design), een groep die middels onderzoek en objecten zoekt naar plaatsen die zowel lichamelijk als psychologisch prettig zijn om in te verblijven. Hij werkte voor dit project samen met architect en bouwkundige Lars Meess-0lsohn.

Projects. 2008Projects. 2008Projects. 2008Projects. 2008 Projects. 2008Projects. 2008Projects. 2008Projects. 2008
Projects. 2008

Gerelateerde projecten

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!