De Magische Wereld van de Wafer

De Magische Wereld van de Wafer

De wafer is een onderdeel van het proces in het maken van een chip. Een chip is een klein en vrijwel onzichtbaar stukje techniek dat wordt verstopt in allerlei verschillende technologische producten zoals bijvoorbeeld onze telefoons, auto’s, computers en pinpassen. Daarna zien we ze als gebruiker vrijwel nooit meer terug, terwijl we het iedere dag gebruiken.

Toen Jolie van Wijngaarden voor de eerste keer een wafer zag bij NXP Semiconductors, voelde dat voor haar als magie. Ze raakte geïnspireerd door Peter Struckyen, hij vertelde: “Bijzonder in de natuur is dat alles op iedere afstand weer nieuwe kleur informatie heeft. Een blaadje lijkt van afstand groen, dichtbij zie je nerven die weer anders zijn van kleur. Zo gaat het door, tot op de nog waarneembare pigmentcellen. Die nuancering is bijna onbeperkt groot. Het is een kanjer van een inspiratie bron, de natuur.” Net als bij een wafer kunnen vanuit verschillende hoeken, nieuwe kleuren en informatie worden gevonden. Van Wijngaarden heeft deze installatie gemaakt omdat ze de magie van een wafer wil laten zien aan de rest van de wereld.

Read more
Read less

About the artist

Jolie van Wijngaarden

Jolie van Wijngaarden is afgestudeerd aan Artez Kunstacademie in Arnhem waar zij Interaction Design heeft gestudeerd. Interaction Design is een combinatie van kunst en techniek. Tijdens de studie heeft zij zich gefocust op de esthetiek van techniek; hoe je naar techniek kijkt een esthetiek standpunt.

NXP Semiconductors is een leider in het bouwen van chips voor verschillende doeleinden. De chips worden gebruikt over de hele wereld voor verschillende technieken.

Samen laten zij de aanschouwer iets zien dat altijd verstopt is, ook al gebruiken ze het iedere dag.

Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021. Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.
Projects. 2021.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!