Dome of Light 2017

Dome of Light 2017

Voor de derde keer maakt winkelcentrum Heuvel met het de installatie ‘Dome of Light’, van de Eindhovense lichtarchitect Har Hollands, deel uit van het lichtfestival GLOW.
De installatie bestaat uit 121 lichtdoorschijnende buizen. Elke buis is aan een kabel gehangen en kan door middel van een motor op diverse hoogtes worden gepositioneerd. Door deze kabel wordt ook de stroom geleid die de diverse ledlampen in elke buis van energie voorzien om een pallet van kleuren te genereren.

Voor deze editie is een speciale geluidscompositie en programmering gemaakt. Het begeleidende geluid, gemaakt door geluidskunstenaar Rob van Rooij, verhoogt de ruimtelijke werking. Ook de programmering, door middel van een centrale besturing, van alle lichteffecten en bewegingen van de buizen is veranderd. Samen met de lichteffecten, die direct door de buizen wordt gegenereerd, ontstaat er ook een schouwspel van bewegende kleurpatronen door de reflecties in de spiegelende glaspanelen van de koepel. De vorm van de diverse reflectiepatronen verandert met het standpunt van de bezoeker onder de lichtsculptuur.

Read more
Read less

About the artist

Har Hollands

De eigenaar van de Heuvel, CBRE Global Investors, maakt met deze kwaliteitsimpuls Eindhoven nog aantrekkelijker als winkelstad. Bovendien getuigt het van visie dat zij – in de lichtstad Eindhoven – kozen voor een permanente lichtinstallatie onder de grote koepel van het Forum.
Har Hollands is een lichtarchitect. Zijn werkzaamheden bewegen zich van conceptontwikkeling via lichtvisualisaties en demonstraties naar productspecificatie en ondersteuning tijdens de uitvoering.ect.

 

Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017. Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.
Projects. 2017.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!