Domus Luma

Domus Luma

Het project ‘Domus Luma’ is speciaal ontworpen voor de voormalige Augustijnenkerk, nu bekend als Domusdela. Kunstenaar Yann Nguema combineert projectie, licht en laser met elkaar tot een innovatieve en poëtische vertelling. In tegenstelling tot veel andere projecties – waarbij als grondlaag een grofmazig raster op de muur wordt geprojecteerd – heeft Nguema alle 50.000 stenen van de kerk digitaal nagetekend.

Architecturale details zoals elke steen, opening, raam, deur, rand wordt gebruikt in een beweging die technologie en poëzie vermengt. De tienduizenden blokken onder de algoritmelogica zullen de illusie wekken van een complexe maar consistente metamorfose met de structuur van de kerk. Alle animaties werden op maat gemaakte door software die is ontwikkeld door Yann Nguema, waardoor de digitale constructie op een totaal unieke manier kan worden gemonteerd. Het toegevoegde gebruik van licht en laser maakt de projectie compleet en biedt een lichtgevend palet.

De muziek is gecomponeerd door Johann Guillon, Zéro Gravity.

Het project maakt deel uit van een onderzoeksproces dat 5 jaar geleden is gestart door Yann Nguema. Het heeft tot doel nieuwe voorstellen op het gebied van architecturale mapping te verkennen.

Read more
Read less

About the artist

Yann Nguema & Arnoud Doucet

Geboren uit een wetenschappelijke achtergrond, wendde Yann Nguema zich uiteindelijk tot de artistieke wereld. Als muzikant richtte hij in 1992 de groep EZ3kiel op. Hij richt zijn werk voornamelijk op podiumkunsten met een constante nadruk op een beeld-muziek vereniging. Al heel snel integreerde hij computertechnologie in zijn creatieve proces door: zijn eigen software te ontwikkelen en zo een volledig interactieve dimensie toe te voegen aan zijn producties. Als ontwerper van tentoonstellingen, tentoonstellingen en scenografie ontwierp hij tal van projecten die technologie, onderzoek en poëzie combineren.

Arnoud Doucet en Gael Digne zijn verantwoordelijk voor het licht.

Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021. Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.
Projects. 2021.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!