Nieuwe Mutanten

Nieuwe Mutanten

In deze tijd dat een virus ons dagelijks leven beheerst kennen we deze deeltjes voornamelijk van de gemeen klinkende afkortingen en andere namen.

Wie echter verder inzoomt op de microbiologie komt erachter dat deze deeltjes in een groot scala van fascinerende vormen voorkomen.

Omdat niet iedereen een microscoop en contrastvloeistof thuis heeft trachten we hier een indruk te geven van allerlei vormen, texturen en kleuren. Kortom we stellen een aantal (ongevaarlijke) nieuwe varianten aan u voor. Deze nieuwe mutanten zijn zodanig vergroot dat we ze kunnen ervaren in al hun schoonheid. Deze verzameling mutanten is mede tot stand gekomen in samenwerking met studenten van de studentenvereniging SSRE uit Eindhoven.

Read more
Read less

About the artist

Har Hollands

Over de kunstenaar
In het begin van de jaren tachtig afgestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven, afdeling “Architectuur en Stedenbouw”. Na zijn studie werkte hij 14 jaar als lichtontwerper bij het “Lighting Design & Application Center” van “Philips Lighting”. Gestart in 1998 met het bureau voor architectonische verlichting “Har Hollands Lichtarchitect”. Van 2010 tot 2014 was hij curator van het lichtfestival GLOW in Eindhoven. “Professional member” van de “International Association of Lighting Designers” en een aantal jaren was hij eveneens als fellow verbonden aan het “Intelligent Lighting Institute” van de Technische Universiteit Eindhoven.

Over de partner
De Algemene Studentenvereniging SSRE is opgericht in 1957 en is met ruim 500 leden de grootste studentengezelligheidsvereniging van Eindhoven. Met elkaar halen de leden het maximale uit hun studententijd en leven ze hun eigen tradities na. Ze onderhouden sociale contacten, maar ontwikkelen zichzelf ook op uiteenlopende vlakken. Dit jaar staat in het teken van het 65-jarig bestaan van SSRE, oftewel het 13e lustrum met het thema ‘Focus’. Focus staat voor het verleggen van de focus na ruim twee jaar op een andere manier geleefd te moeten hebben. De focus, ook wel het brandpunt, is tevens de plek waar dingen samenkomen. SSRE bestaat uit een diverse groep leden die overal verspreid door Eindhoven zitten, maar ze komen samen tot één hechte vereniging op haar eigen Sociëteit Eυναια. Dit monumentale pand, gelegen op de Vestdijk 22 in hartje Eindhoven, is een thuishaven voor elk lid.

Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021. Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.
Projects. 2021.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!