Drijflanden

Drijflanden

Voor het zevende jaar op rij organiseert CultuurStation een project voor leerlingen in het primair onderwijs.

Na de Lampenkappen (2011), de Bloemenzee (2012), de Fladderaars (2013), de Squares (2014), de Kroonlichters (2015) en de Cocons van vorig jaar gaan ruim 1100 leerlingen uit groep 5 en 7 van 20 basisscholen in Eindhoven dit jaar DRIJFLANDEN maken. Met verschillende (neon)materialen en diverse technieken maken de kinderen dit jaar maquettes van hun eigen verzonnen eiland. Deze lichtgevende eilanden komen aan het Havenhoofd in het kanaal te drijven. De eilanden zullen met blacklight worden aangelicht en vormen zo samen het lichtkunstwerk van de Eindhovense scholen.

Om leerkrachten te ondersteunen ontwikkelt CultuurStation een lesbrief voor het ontwerpen en vervaardigen van de Eilanden. Ook organiseert zij een gratis demonstratie waarin zij les ideeën, kunstzinnige tips, aanwijzingen voor materiaalgebruik en technische mogelijkheden aangereikt krijgen.

De afgelopen jaren is GLOW for kids een succesformule gebleken. Het project draagt bij aan de creatieve ontwikkeling van kinderen, maar biedt hen ook een bijzondere ervaring: in gezelschap van ouders, leerkrachten of andere kinderen te midden van de GLOW projecten hun eigen kunstwerk ontdekken.

Read more
Read less

About the artist

1100 Eindhovense basisschoolleerlingen + Scharrelkunst + Cultuurstation

CultuurStation verbindt onderwijs en cultuur, de onafhankelijke bemiddelaar tussen het onderwijsveld en de culturele sector in Eindhoven. Hét startpunt voor alle kennis over en inzicht in binnenschoolse cultuureducatie en de mogelijkheden daarvoor in de regio Eindhoven.

Deelname 2017; 20 scholen met in totaal 80 klassen

 

Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017. Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.
Projects. 2017.

Gerelateerde projecten

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!