Equilibrium

Equilibrium

De Oostenrijkse Teresa Mar maakt collages. Soms statisch, in de vorm van prints of schilderijen, soms als dynamische projecties op gebouwen. Voor GLOW realiseert ze een projectie die de hele gevel van de Catharinakerk beslaat.

De projectie is samengesteld uit beeldmateriaal van het internet en uit reclamefolders, kranten en tijdschriften. Deze beelden laat de kunstenares samensmelten tot een kleurige compositie die langzaam van karakter en sfeer verandert. Sommige beelden, zoals vrouwengezichten, mensfiguren of engelen zijn nog herkenbaar. De meeste afbeeldingen zijn echter zo bewerkt, verknipt en gedraaid dat we ze slechts nog als abstracte vorm kunnen waarnemen.

Voor Teresa Mar is het leven terug te brengen tot een zoektocht naar het evenwicht tussen licht en donker. Om dit evenwicht te bereiken zijn momenten van stilte en contemplatie nodig. De kerk biedt ruimte aan deze momenten. Met Equilibrium verbindt ze de kerk als mystieke plek met een beeldenstroom waarin de tegenpolen figuratie en abstractie maar ook licht en donker, een fragiel evenwicht vormen.

Read more
Read less

About the artist

Teresa Mar

Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010. Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.
Projects. 2010.

Gerelateerde projecten

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!