Indruk

Indruk

Het werk van Aldo Hoeben draait om het gebruik van perspectief. Hij zet de regels van het perspectief naar zijn hand om onze waarneming van ruimtelijkheid te beinvloeden. Dat doe hij in panoramische fotografie, maar ook in installaties als Indruk.

Voor de blinde muur aan de achterzijde van de V&D heeft Aldo Hoeven een kast met flexibel materiaal geplaatst. De bezoeker kan deze stof met de hand indrukken. Op de wand onstaat tegelijkertijd een projectie waarbij het lijkt of een enorme hand van binnenuit druk uitoefent op de wand en deze doet vervormen. De beweging van de bezoeker wordt daarbij exact gevolgd.

Een wand moet star en stevig zijn om een dak te kunnen dragen en de gebouwde constructie stevigheid te bieden. De kunstenaar verrast het publiek met een installatie die deze wetenschap lijkt tegen te spreken. Met behulp van een interactieve project creƫert hij een illusie waarbij de massieve muur lijkt te smelten en kneedbaar wordt onder de handen van de bezoeker.

Read more
Read less

About the artist

Aldo Hoeben

Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010. Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.
Projects. 2010.

Gerelateerde projecten

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!